Spännande nytt koncept för kollektivtrafiken i Ulricehamn – Buss on Demand!

Nu är Buss on demand projektet i gång i Ulricehamn! Ett innovativt projekt som kommer pågå fram till april 2024. 

Buss on Demand erbjuder en unik tjänst där resenärer kan beställa bussen via appen Buss on demand. Bussen kan beställas antingen från en vanlig hållplats med en fysisk stolpe eller från en virtuell hållplats som syns i appen. Tjänsten analyserar sedan alla beställningar under en given tidsperiod och optimerar rutten för att säkerställa att alla resenärer når sina önskade destinationer inom den valda tidsramen. Med andra ord skapar Buss on Demand ständigt nya resevägar beroende på resenärernas individuella behov, vilket gör det till ett hållbart och flexibelt transportsystem.

Från Connect Bus har engagerade medarbetare varit aktiva deltagare i projektet. Deras insatser har sträckt sig från att säkerställa rätt fordon och kompetent personal, inklusive utbildning, till att vara involverade i utformningen av nya virtuella hållplatser och fysiska hållplatser. De har även arbetat på att säkerställa att bussarna har rätt utseende, varit med vid fotograferingen för den nya reklamen som nu rullas ut, och deltagit i spännande möten med Västtrafik samt Padam Mobility och Hacon, som är teknikpartners till projektet. 

Buss on Demand är ett spännande steg mot framtiden inom kollektivtrafiken och erbjuder resenärer en smidigare och mer anpassningsbar resa. Det är ett bevis på hur teknologi och samarbete kan skapa innovativa lösningar för dagens resenärer.

Vi ser fram emot att se hur detta projekt utvecklas och hur det kommer att påverka sättet vi rör oss inom våra städer. 🚌

För mer information om Buss on Demand och dess tjänster, besök: https://www.vasttrafik.se/bussondemand/