Sverre Rosén utsedd till ny Koncernchef på Connect Bus

Det är med stor glädje vi meddelar att Sverre Rosén har blivit utsedd till Koncernchef för Connect Bus, med tillträde 1 januari 2024.

Sverre ansluter sig till Connect Bus med en omfattande erfarenhet från ledande positioner hos Circle K, där han senast var VD för den norska verksamheten och tidigare haft en liknande roll i USA. Med 25 års ledarerfarenhet, inklusive som IT-chef i nordiska företag och som strategisk konsult hos McKinsey, är Sverre väl förberedd för att utveckla driften av vår kärnverksamhet och leda den framtida utvecklingen i Connect Bus.

- Vi ser fram emot att välkomna Sverre som ledare för Connect Bus. Hans breda expertis kommer att vara mycket värdefull i den fortsatta utvecklingen av vår nya nordiska plattform för busstransporter. Vill samtidigt tacka Christian Plyhm för hans framstående ledarskap som tillförordnad Koncernchef. Under Christians period som tillförordnad Koncernchef har vi upplevt stora anbudsframgångar avseende offentliga busstransporttjänster i både Norge och Sverige, som kommer att fortsatt stärka elektrifieringen av vår flotta, säger Mimi Berdal, styrelseordförande.

Christian Plyhm kommer att fortsätta som tillförordnad Koncernchef fram till Sverres övertagande och kommer därefter fortsätta i ledningsarbetet på Connect Bus som CCO och Vice Koncernchef.